Rökt lax med chili

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Rökt lax med chili

Låt skinnet sitta kvar när du ska röka eller grilla lax. Då håller fisken ihop bättre och när laxen är tillagad är skinnet mycket lättare att ta bort. Den här laxen är inget för den fege, chilin ger bra drag i den!

Rökt lax med chili

Ingredienser

6 portioner
1   chilifrukt
salt
1 kg  laxfilé med skinnet kvar, helst mittbiten
1 - 2 tsk  chiliflakes (chiliflagor)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1082 KJ / 259 kCal
Fett17.1 g
Kolhydrater0 g
Protein26.3 g

Testa liknande recept

BBQ-rökt hel kyckling
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt kyckling
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt vitlök
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enrisrökta lammkotletter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga