Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökt lax med chili

Låt skinnet sitta kvar när du ska röka eller grilla lax. Då håller fisken ihop bättre och när laxen är tillagad är skinnet mycket lättare att ta bort. Den här laxen är inget för den fege, chilin ger bra drag i den!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj chilifrukten och skiva den tunt. Salta laxen, strö över chiliflagorna. Anpassa mängden till hur starkt du vill att det ska bli. Klappa fast chilin på laxen.
  2. Rök laxen på rätt låg värme, cirka 100˚C, ca 1 timme. Servera med säsongens grönsaker.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 chilifrukt
  • salt
  • 1 kg laxfilé med skinnet kvar, helst mittbiten
  • 2 tsk chiliflakes (chiliflagor)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1082 kJ / 259 kCal