Rökt lax med chili

4
0
Rökt lax med chili

Låt skinnet sitta kvar när du ska röka eller grilla lax. Då håller fisken ihop bättre och när laxen är tillagad är skinnet mycket lättare att ta bort. Den här laxen är inget för den fege, chilin ger bra drag i den!

Rökt lax med chili

Ingredienser

6 portioner
1 chilifrukt
salt
1 kg laxfilé med skinnet kvar, helst mittbiten
1 - 2 tsk chiliflakes (chiliflagor)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1082 KJ / 259 kCal
Fett 171 g
Kolhydrater 0 g
Protein 263 g
Läs mer om näringsvärden