Rökt lax med chili
![Rökt lax med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73952/cf_259/rokt_lax_med_chili.jpg)
Låt skinnet sitta kvar när du ska röka eller grilla lax. Då håller fisken ihop bättre och när laxen är tillagad är skinnet mycket lättare att ta bort. Den här laxen är inget för den fege, chilin ger bra drag i den!
![Rökt lax med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73952/cf_259/rokt_lax_med_chili.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 chilifrukt
salt
1 kg laxfilé med skinnet kvar, helst mittbiten
1 - 2 tsk chiliflakes (chiliflagor)
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1082 KJ / 259 kCal
Fett17.1 g
Kolhydrater0 g
Protein26.3 g
Kommentarer