Citrusgravad lax med enbär och dill

Gravad lax hör årets högtider till! Här har vi gravat laxen tillsammans med grapefrukt, apelsin och citron för extra fräschör och dill och enbär för kryddighet. En rätt värdig en plats på såväl julbordet som midsommar- och påskbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
6 portioner
500 g odlad laxsida
1/2 dl strösocker
1/4 dl salt
1 apelsin (2 msk finrivet skal, för 6 port)
1/2 grapefrukt (1 msk finrivet skal, för 6 port)
1/2 citron (1 msk finrivet skal, för 6 port)
ca 1/2 kruka dill (1/2 dl finhackad, för 6 port)
1/2 msk mortlade enbär
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi870 KJ / 208 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein17 g
Kommentarer
Mycket gott!!
Ann
2024-12-29Behöver man frysa laxen före tillagning?
Malin
2024-12-20Hej Malin! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Lycka till med julstöket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-20