Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mamma Anns rådjursbullar

Gör en annan variant av den svenska klassikern och använd lyxig rådjursfärs till dina köttbullar. Färsen gör sig utmärkt med sweet chilisåsen, de fem kryddorna och senapen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla 10 minuter.
  2. Skala och riv gul lök och vitlöksklyfta fint. Blanda detta med rådjursfärs (eller nötfärs), senap, sweet chilisås och fem kryddor till en smidig färs. Krydda med salt.
  3. Forma färsen till bullar. Stek i smör eller margarin i en stekpanna. Servera med potatismos, rivna morötter och syrlig lingonsylt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g rådjursfärs (eller nötfärs)
  • 1 msk senap
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk fem kryddor
  • 1/2 tsk salt
  • smör eller margarin till stekning
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare