Tomatspread

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
3
Tomatspread

Ett veganskt spread med härlig umami och sälta, gjord på soltorkade tomater, olja och frön eller nötter. Du kan använda det du har hemma – som t.ex. solroskärnor, pinjenötter, valnötter. Perfekt som smörgåspålägg, topping på snittar eller dipp!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Tomatspread

Ingredienser

ca 3 dl
200 g  soltorkade tomater i olja
100 g  nötter eller frön
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mums!

Melanie carina

2020-07-05

Enkelt o jättegott!

Ann-christin

2019-04-04

Jättegod! Jag hade inga solrosfrön eller pinjenötter hemma så fick köra på cashewnötter (som jag kokade i 15 minuter innan). Förutom ingredienserna ovanför så fick även lite bjäst/näringsjäst, citronjuice och kidneybönor åka i. Blev ganska mycket av alltihop, undrar om det går att frysa in? Men supergott var det iallafall. Åt tillsammans med pasta men har hört från andra som testat detta recept att det passar till t ex kex eller på bröd.

Sara

2018-12-04

Näringsvärde per portion

Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett29 g
Salt3.23 g
Kolhydrater10 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Röd pesto
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röd saffranspesto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarens röda pesto
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cream cheese board
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga