Tomatspread

9
3
Tomatspread

Ett veganskt spread med härlig umami och sälta, gjord på soltorkade tomater, olja och frön eller nötter. Du kan använda det du har hemma – som t.ex. solroskärnor, pinjenötter, valnötter. Perfekt som smörgåspålägg, topping på snittar eller dipp!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Tomatspread

Ingredienser

ca 3 dl
200 g
soltorkade tomater i olja
100 g
nötter eller frön
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Melanie carina

7/5/2020

Mums!

Ann-christin

4/4/2019

Enkelt o jättegott!

Sara

12/4/2018

Jättegod! Jag hade inga solrosfrön eller pinjenötter hemma så fick köra på cashewnötter (som jag kokade i 15 minuter innan). Förutom ingredienserna ovanför så fick även lite bjäst/näringsjäst, citronjuice och kidneybönor åka i. Blev ganska mycket av alltihop, undrar om det går att frysa in? Men supergott var det iallafall. Åt tillsammans med pasta men har hört från andra som testat detta recept att det passar till t ex kex eller på bröd.

Näringsvärde per portion

Energi 1465 KJ / 350 kCal
Fett 29 g
Salt 3.23 g
Kolhydrater 10 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept