Ett veganskt spread med härlig umami och sälta, gjord på soltorkade tomater, olja och frön eller nötter. Du kan använda det du har hemma – som t.ex. solroskärnor, pinjenötter, valnötter. Perfekt som smörgåspålägg, topping på snittar eller dipp!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mums!
Melanie carina
2020-07-05Enkelt o jättegott!
Ann-christin
2019-04-04Jättegod! Jag hade inga solrosfrön eller pinjenötter hemma så fick köra på cashewnötter (som jag kokade i 15 minuter innan). Förutom ingredienserna ovanför så fick även lite bjäst/näringsjäst, citronjuice och kidneybönor åka i. Blev ganska mycket av alltihop, undrar om det går att frysa in? Men supergott var det iallafall. Åt tillsammans med pasta men har hört från andra som testat detta recept att det passar till t ex kex eller på bröd.
Sara
2018-12-04