Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ljummen havsgrönsakssallad med mozzarella, hasselnötter och citron

Japan möter Italien i denna fräscha sallad! Rör ihop soltorkade tomater, rostade hasselnötter, oregano, mozzarella, citronsaft och olivolja. Koka havsgrönsakerna. Blanda och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Strimla tomaterna. Hacka nötterna och oreganon grovt. Bryt mozzarellan i mindre bitar. Pressa saften ur citronen. 
  3. Rör ihop tomater, nötter, oregano, mozzarella, citronsaft och olivolja i en bunke.
  4. Koka havsgrönsakerna i vattnet ca 1 1/2 minut. Häll av i ett durkslag och låt rinna av.  Blanda ner dem i bunken. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 l vatten
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1/4 kruka oregano
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 100 g glasört (eller 60 g saltört eller 40 g havslilja)
  • svartpeppar och ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2034 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept