Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fylld lax med parmakrisp

Fylld lax med parmakrisp är en fiskrätt med laxfiléer, kronärtskockor och torkad parmaskinka som både ger dig det söta och det salta. Laxen fylls med en röra av kronärtskocka, crème fraiche och Västerbottensost. Smakrikt och lent.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Parmakrisp: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.
  3. Lax: Skär laxen i portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar. Skär ett djupt snitt i mitten på varje filébit. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll av det mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda detta med riven ost, crème fraiche, salt och peppar.
  5. Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15-20 minuter.
  6. Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen. Garnera laxen med parmakrisp. Servera med salladen och gärna klyftpotatis till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt smör med mjölkfritt matfett.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Parmakrisp
  • 70 g parmaskinka
Fylld lax
  • 700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbit)
  • salt och peppar
  • 1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (à ca 150 g)
  • 4 soltorkad tomat i olja
  • 1 dl grovriven Västerbottensost
  • 1 dl crème fraiche
  • smör eller olja till stekning
  • 1 påse blandad sallad (à 125 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer