Fylld lax med parmakrisp
Fylld lax med parmakrisp är en fiskrätt med laxfiléer, kronärtskockor och torkad parmaskinka som både ger dig det söta och det salta. Laxen fylls med en röra av kronärtskocka, crème fraiche och Västerbottensost. Smakrikt och lent.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
Parmakrisp
70 g parmaskinka
Fylld lax
700 g benfri laxfilé med skinn (av mittbit)
salt
peppar
1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (à ca 150 g)
4 soltorkad tomat i olja
1 dl grovriven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse blandad sallad (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ursula Kaliszewska: Rikligt med fyllning, men väl snällt i smaken. Parmakrispen var däremot en angenäm överraskning! Andra gången lade jag laxen på en bädd av spenat, crème fraiche och grädde och fyllde den med gorgonzola. Gratinerade med parmesanost och serverade med soltorkade tomater, kronärtskocksbottnar och en tomatsallad. Barnen fick ärtpuré. BETYG: 4,1
Redaktionen
2010-02-24Helena Sundström: Kanongott! I vårt allergialternativ ersatte jag osten och crème fraichen med 1/2 burk Tofuline creamy spread och 1 dl Tofutti sour supreme. Andra gången skar jag snitt i en laxsida som jag lade fyllningen i. Bytte ut kronärtskockor mot tapenade och parmaskinka mot bacon, som jag körde knaprigt i mikron. På så vis blev det mer vardagsbetonat. BETYG: 4,9
Redaktionen
2010-02-24Jonas C Wahlström: Väldigt god fiskrätt! Enkel men ändå festlig. Vid andra provlagningen drog jag ner på saltet och serverade fisken med en fransk potatissallad. Gav en försmak av vår! Nästa gång gör jag en svamprisotto för att framhäva de italienska smakerna i rätten. Parmakrispen blev perfekt som tilltugg före maten. BETYG: 4,4
Redaktionen
2010-02-24