Fylld lax med parmakrisp

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
3
Fylld lax med parmakrisp

Fylld lax med parmakrisp är en fiskrätt med laxfiléer, kronärtskockor och torkad parmaskinka som både ger dig det söta och det salta. Laxen fylls med en röra av kronärtskocka, crème fraiche och Västerbottensost. Smakrikt och lent.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Fylld lax med parmakrisp

Ingredienser

4 portioner

Parmakrisp

70 g  parmaskinka

Fylld lax

700 g  benfri laxfilé med skinn (av mittbit)
salt och peppar
1/2   burk örtmarinerade kronärtskockor (à ca 150 g)
4   soltorkad tomat i olja
1 dl  grovriven Västerbottensost
1 dl  crème fraiche
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
1   påse blandad sallad (à 125 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt smör med mjölkfritt matfett.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 2 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Ursula Kaliszewska: Rikligt med fyllning, men väl snällt i smaken. Parmakrispen var däremot en angenäm överraskning! Andra gången lade jag laxen på en bädd av spenat, crème fraiche och grädde och fyllde den med gorgonzola. Gratinerade med parmesanost och serverade med soltorkade tomater, kronärtskocksbottnar och en tomatsallad. Barnen fick ärtpuré. BETYG: 4,1

Redaktionen

2010-02-24

Helena Sundström: Kanongott! I vårt allergialternativ ersatte jag osten och crème fraichen med 1/2 burk Tofuline creamy spread och 1 dl Tofutti sour supreme. Andra gången skar jag snitt i en laxsida som jag lade fyllningen i. Bytte ut kronärtskockor mot tapenade och parmaskinka mot bacon, som jag körde knaprigt i mikron. På så vis blev det mer vardagsbetonat. BETYG: 4,9

Redaktionen

2010-02-24

Jonas C Wahlström: Väldigt god fiskrätt! Enkel men ändå festlig. Vid andra provlagningen drog jag ner på saltet och serverade fisken med en fransk potatissallad. Gav en försmak av vår! Nästa gång gör jag en svamprisotto för att framhäva de italienska smakerna i rätten. Parmakrispen blev perfekt som tilltugg före maten. BETYG: 4,4

Redaktionen

2010-02-24

Testa liknande recept

Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Serranorullar fyllda med olivost och kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med parmaskinka och grönsaker
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gremolatasås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga