Ostfyllda våfflor på smördeg

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Ostfyllda våfflor på smördeg

Varför inte servera våfflor till förrätt? Missa inte vårt recept på smördegsvåfflor som fylls med en smakrik ostkräm med färskost, Gruyère och soltorkade tomater. Enkelt, festligt och hur gott som helst!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ostfyllda våfflor på smördeg

Ingredienser

2 st
150 g färskost
3/4 dl hackad soltorkad tomat
1 1/2 dl riven gruyère
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
körvel (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

De blir inte ”gyllene” med sån deg. Järnet går inte ihop hela vägen. Svårt att få till temperatur, blir gräddat på utsidan men inte insidan. Mer sensationssökande än gediget recept...

Isadora

2020-04-12

Hej Isadora! Om degen inte blir gräddad på insidan så kan man sänka värmen och grädda lite längre. Vi rekommenderar också att välja kyld smördeg på rulle (och inte frysta plattor) för bästa slutresultat. Hoppas att du vill ge våfflorna en andra chans! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-15

Testa liknande recept

Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsvåffla med vit choklad och hallon
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chicken and waffles - Våfflor med friterad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våffeltårta med jordgubbar
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga