Ostfyllda våfflor på smördeg

4
1
Ostfyllda våfflor på smördeg

Varför inte servera våfflor till förrätt? Missa inte vårt recept på smördegsvåfflor som fylls med en smakrik ostkräm med färskost, Gruyère och soltorkade tomater. Enkelt, festligt och hur gott som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ostfyllda våfflor på smördeg

Ingredienser

2 st
150 g
färskost
3/4 dl
hackad soltorkad tomat
1 1/2 dl
riven gruyère
1
rulle kyld smördeg (à 250 g)
-
körvel (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör lakosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Isadora

2020-04-12

De blir inte ”gyllene” med sån deg. Järnet går inte ihop hela vägen. Svårt att få till temperatur, blir gräddat på utsidan men inte insidan. Mer sensationssökande än gediget recept...

Redaktionen ICAse

2020-04-15

Hej Isadora! Om degen inte blir gräddad på insidan så kan man sänka värmen och grädda lite längre. Vi rekommenderar också att välja kyld smördeg på rulle (och inte frysta plattor) för bästa slutresultat. Hoppas att du vill ge våfflorna en andra chans! Hälsningar Elina

Testa liknande recept