UNDER 30 MIN | Enkel

Ostfyllda våfflor på smördeg

Varför inte servera våfflor till förrätt? Missa inte vårt recept på smördegsvåfflor som fylls med en smakrik ostkräm med färskost, Gruyère och soltorkade tomater. Enkelt, festligt och hur gott som helst!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa färskost, tomat och riven ost.  
  2. Rulla ut smördegen, bred på oströran och vik långsida mot långsida. Dela på mitten.  
  3. Hetta upp våffeljärnet. Grädda tills våfflorna är gyllene. 
  4. Skär i bitar och servera direkt. Toppa gärna med körvel.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör lakosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 150 g färskost
  • 3/4 dl hackad soltorkad tomat
  • 1 1/2 dl riven gruyère
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • körvel (till garnering)