Ostfyllda våfflor på smördeg
Varför inte servera våfflor till förrätt? Missa inte vårt recept på smördegsvåfflor som fylls med en smakrik ostkräm med färskost, Gruyère och soltorkade tomater. Enkelt, festligt och hur gott som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
2 st
150 g färskost
3/4 dl hackad soltorkad tomat
1 1/2 dl riven gruyère
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
körvel (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
De blir inte ”gyllene” med sån deg. Järnet går inte ihop hela vägen. Svårt att få till temperatur, blir gräddat på utsidan men inte insidan. Mer sensationssökande än gediget recept...
Isadora
2020-04-12Hej Isadora! Om degen inte blir gräddad på insidan så kan man sänka värmen och grädda lite längre. Vi rekommenderar också att välja kyld smördeg på rulle (och inte frysta plattor) för bästa slutresultat. Hoppas att du vill ge våfflorna en andra chans! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-15