Svampburgare med tomatdressing och grillost

18
0
Svampburgare med tomatdressing och grillost

Vegetariska hamburgare av portabellasvamp, en sorts stor champinjon. Timjanolja och sås av matyoghurt och soltorkad tomat ger medelhavssmak. Bjud på lantbröd med grillad ost som halloumi.

Svampburgare med tomatdressing och grillost

Ingredienser

4 portioner

Tomatdressing

1 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
2 dl matlagningsyoghurt
svartpeppar

Svampburgare

4 msk olivolja
4 tsk hackad färsk timjan eller torkad
4 stora portabellosvampar
flingsalt

Grillost

1 förp halloumi (grillost, à 240 g)
1 msk olivolja
8 skivor lantbröd

Till servering

sallad
rödlök
inlagda kronärtskockor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de soltorkade tomaterna.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt, lite grillost kan ev tålas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 630 kCal
Fett 40.6 g
Kolhydrater 39.7 g
Protein 23.3 g
Läs mer om näringsvärden