Svampburgare med tomatdressing och grillost
![Svampburgare med tomatdressing och grillost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63734/cf_259/svampburgare_med_tomatdressing_och_grillost.jpg)
Vegetariska hamburgare av portabellasvamp, en sorts stor champinjon. Timjanolja och sås av matyoghurt och soltorkad tomat ger medelhavssmak. Bjud på lantbröd med grillad ost som halloumi.
![Svampburgare med tomatdressing och grillost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63734/cf_259/svampburgare_med_tomatdressing_och_grillost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tomatdressing
1 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
2 dl matlagningsyoghurt
svartpeppar
Svampburgare
4 msk olivolja
4 tsk hackad färsk timjan eller torkad
4 stora portabellosvampar
flingsalt
Grillost
1 förp halloumi (grillost, à 240 g)
1 msk olivolja
8 skivor lantbröd
Till servering
sallad
rödlök
inlagda kronärtskockor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på de soltorkade tomaterna.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt, lite grillost kan ev tålas.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater39.7 g
Protein23.3 g
Kommentarer