Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampburgare med tomatdressing och grillost

Vegetariska hamburgare av portabellasvamp, en sorts stor champinjon. Timjanolja och sås av matyoghurt och soltorkad tomat ger medelhavssmak. Bjud på lantbröd med grillad ost som halloumi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatdressing: Blanda tomatcrème med matyoghurt, smaksätt med peppar.
  2. Svampburgare: Blanda olivolja och timjan. Pensla svamparna med timjanoljan och grilla sakta 4-5 minuter på varje sida. Krydda med salt.
  3. Grillost: Dela varje ostbit i 2 delar. Pensla dem med olivolja. Grilla på båda sidor.
  4. Grilla brödet. Lägg svamp, ost och dressing mellan 2 brödskivor. Servera med sallad, lökringar och kronärtskockor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de soltorkade tomaterna.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt, lite grillost kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatdressing
  • 1 burk crème av soltorkad tomat (à 140 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • svartpeppar
Svampburgare
  • 4 msk olivolja
  • 4 tsk hackad färsk timjan eller torkad
  • 4 stora portabellosvampar
  • flingsalt
Grillost
  • 1 förp halloumiost (grillost, à 240 g)
  • 1 msk olivolja
  • 8 skivor lantbröd
Till servering
  • sallad
  • rödlök
  • inlagda kronärtskockor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2639 kJ / 630 kCal