Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lök- och champinjonfylld kotlett

Rejäl och kryddstark kotlett fylld med den härliga smaken av lök och mjuka, goda champinjoner. Perfekt att göra till många personer. Serveras med ris och en färgglad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kotletten i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Krydda köttet med salt och peppar och fördela lök och svamp mellan skivorna, det som inte får plats läggs vid sidan om.
  4. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
  5. Blanda grädden med sojan och häll vid sidan om köttet när ca 10 minuter återstår av koktiden.
  6. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  7. Servera köttet med grönsaker och sky, ris och en blandad sallad.

För alla

Gör mjölkfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Ersätt sojan med balsamvinäger om du inte tål den.

Tips

Krydda gärna köttet extra med 1-2 tsk timjan (för 4 port).

Gröna tipset: Gör en röra av lök, svamp och grädde och blanda i bitar av quorn. Servera till riset och salladen om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g benfri fläskkotlett i bit
  • 2 rödlökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 3 dl långkornigt ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 530 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden