Kotletter med stuvad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotletter med stuvad potatis

Stekta fläskkotletter till middag ikväll? Javisst, serverar du kotletterna med stuvad potatis, som har smak av fransk senap och purjolök, får du garanterat glada middagsgäster. Stekta halvor av tomat är ett saftigt och gott tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stuvad potatis: Koka upp mjölken med salt, mald vitpeppar och gärna fransk senap. Skala och skär potatisen i små kuber.
  2. Lägg potatisen i grytan och låt koka utan lock ca 15 minuter, rör då och då. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjon i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Skär några snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i flytande margarin ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar.
  4. Skölj och skär tomaterna i halvor. Låt tomathalvorna steka med vid sidan om kotletterna någon minut. Servera kotletterna med den senapsstuvade potatisen och tomathalvor samt bröd.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Ersätt mjölken med Solhavre och stek kotletterna i mjölkfritt margarin.

Tips

Koka potatisen i en plastbelagd gryta så bränner den inte så lätt fast i botten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 4 tomater
Stuvad potatis
  • 5 dl mellanmjölk
  • 12 potatisar (12 potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 purjolök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2185 kJ / 523 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden