Kotlettpanna med färskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlettpanna med färskost

Den här kotlettpannan är en utmärkt allt-i-ett-rätt som är rolig och effektfull att servera till stormiddagen. De möra kotletterna blir förbluffande goda med den svala färskosten på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. 
  2. Koka upp de krossade tomaterna med vatten, salt och peppar. Lägg i potatis och lök och låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Bryn kotletterna i margarinet ca 2 minuter per sida. Krydda med resten av saltet, pepparn och rosmarin eller salvia. 
  4. Lägg kotletterna på potatis och lök och koka ytterligare ca 10 minuter. 
  5. Klicka färskosten på kotletterna.
  6. Servera direkt ur pannan med bröd och strimlad sallad.

För alla

Byt ut osten mot sojabaserad färskost om du inte tål mjölk eller laktos. Stek då även kotletterna i mjölkfritt margarin.

Tips

Färska örter t ex rosmarin, timjan, persilja är gott att strö över den färdiga kotlettpannan.

Gröna tipset: Lägg filéer av quorn på potatis- och lökbädden när ca 5 minuter återstår av koktiden om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 2 dl vatten
  • 4 fjärils- eller fläskkotletter
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk rosmarin eller salvia
  • 150 g färskost gärna med örter och vitlök (max 16%)
  • bröd
  • sallad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden