Rostad fänkål med kotlett
Saftiga kotletter får sällskap av smakrika grönsaker i form av rostad fänkål, vitlök, lök och romanticatomater. Med smaksättare som honung, gurkmeja, timjan och citron blir detta ett underbart och spännande recept för hela familjen! Servera de matiga kotletterna med grönsakerna, nykokt ris och syrlig gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål
1/2 påse salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk flytande honung
salt
peppar
1 tsk timjan
4 port ris, gärna basmatiris
2 msk kycklingfond eller kycklingbuljongtärning (2 msk kycklingfond motsvarar 1 kycklingbuljongtärning)
2 tsk gurkmeja
4 fläskkotletter med ben
1 msk smör eller margarin
1/2 ask romantica tomater (à 400 g)
1/2 citron
1 1/2 gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2226 KJ / 533 kCal
Fett17.3 g
Kolhydrater56.2 g
Protein35.3 g
Kommentarer
Jättegott! Fänkålen blev jättebra med honungen och jag slängde även på lite paprika tillsammans med tomaterna. Jag använde råris istället för basmati och det blev perfekt med gurkmejan. Ska definitivt laga igen!
Anna
2020-06-09Hej Stefan och Marie! 2 tsk gurkmeja ska det vara och vitlöken ska i i steg 4. Ber om ursäkt att det missats, men nu har vi korrigerat.
Redaktionen
2013-08-21Jag har samma kommentar som övriga, var ska den hackade vitlöken ta vägen och hur mycket gurkmeja ska det vara? Improviserade och det blev bra ändå.
Marie
2013-08-20