Rostad fänkål med kotlett

3
5
Rostad fänkål med kotlett

Saftiga kotletter får sällskap av smakrika grönsaker i form av rostad fänkål, vitlök, lök och romanticatomater. Med smaksättare som honung, gurkmeja, timjan och citron blir detta ett underbart och spännande recept för hela familjen! Servera de matiga kotletterna med grönsakerna, nykokt ris och syrlig gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Rostad fänkål med kotlett

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål
1/2 påse salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk flytande honung
salt och peppar
1 tsk timjan
4 port ris, gärna basmatiris
2 msk kycklingfond eller kycklingbuljongtärning (2 msk kycklingfond motsvarar 1 kycklingbuljongtärning)
2 tsk gurkmeja
4 fläskkotletter med ben
1 msk smör eller margarin
1/2 ask romantica tomater (à 400 g)
1/2 citron
1 1/2 gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Anna

2020-06-09

Jättegott! Fänkålen blev jättebra med honungen och jag slängde även på lite paprika tillsammans med tomaterna. Jag använde råris istället för basmati och det blev perfekt med gurkmejan. Ska definitivt laga igen!

Redaktionen

2013-08-21

Hej Stefan och Marie! 2 tsk gurkmeja ska det vara och vitlöken ska i i steg 4. Ber om ursäkt att det missats, men nu har vi korrigerat.

Marie

2013-08-20

Jag har samma kommentar som övriga, var ska den hackade vitlöken ta vägen och hur mycket gurkmeja ska det vara? Improviserade och det blev bra ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 2226 KJ / 533 kCal
Fett 173 g
Kolhydrater 562 g
Protein 353 g
Läs mer om näringsvärden