Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hel kotlettrad

Skäm bort dina vänner genom att bjuda dem på hel kotlettrad som du dagen innan festen ugnsbakar och sedan låter vila i kylen för att berika smaken. När det är middagsdags skivar och grillar du kotletten och smaksätter med den ljuvliga glazen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda kotlettraden med salt och peppar. Bryn den ca 2 minuter runt om i smör i en het stekpanna.
  3. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del.
  4. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C, 1-1 1/2 timme. Förvara kotlettraden i kylskåp till nästa dag.
  5. Festdagen: Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på Glazer i omgångar mot slutet av grillningen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt smör mot laktosfritt respektive mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg benfri fläskkotlett i bit
  • valfri glazer (se länk under steg 5)
  • 3 msk smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info