Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotletter med fransk bönsallad

Kotletter med fransk bönsallad och potatis är en middag du snabbt och enkelt lagar ihop. Den fräscha bönsalladen, som består av haricots verts och röd lök, smaksätts med vinägrett och tillsammans med de stekta fläskkotletterna har du en vinnare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. Koka bönorna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala och skiva löken. Koka löken i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av löken med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönor och lök med vinägretten.
  3. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i flytande margarin ca 4 min per sida. Krydda med salt och gärna lätt krossad rosépeppar. Servera kotletterna med potatis och den franska bönsalladen samt bröd.

För alla

Stek kotletterna i mjölkfritt margarin eller olja i stället för flytande margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Strimlad bladpersilja i salladen ger den extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port klyftpotatis
  • 1 påse djupfrysta haricots verts (à 600 g)
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl vinägrett (från flaska eller hemlagad)
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk lätt krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2359 kJ / 564 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden