Ljummen linssallad med tahinidressing
Hur välkomnar du bäst sommaren – jo med en ljummen sallad såklart! Linser, citron, grönkål, persilja och halloumi passar utmärkt ihop med den syrliga dressingen gjord på tahini, olja och lite citronsaft. Avnjut med kokt potatis och surdegsbaguette!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
400 g kokta gröna linser
1 citron
125 g hackad grönkål
1 silverlök
250 g körsbärstomater
1/2 zucchini (à ca 150 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 msk tahini (eller hummus, 2 msk tahini motsvarar 3 msk hummus)
1 msk olivolja
1 msk vatten
2 krm salt
2 krm svartpeppar
200 g halloumi
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3156 KJ / 753 kCal
Fett20 g
Salt4.5 g
Kolhydrater98 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod sallad, men jag stekte halloumib i stället för att riva den på salladen 😊
Aline
2020-09-02Påsen med gröna linser som följde med vegokassen är okokta, enligt receptet ska det vara kokta gröna linser, isåfall förlängs förberedelse tiden rejält🤔
Ebba-karin
2019-06-12Hej Ebba-Karin! Det skulle vara kokta med så då har dessvärre din butik gjort ett misstag. Gå gärna tillbaka och nämn det för dem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-19