Zucchini ”margherita” med baguette

10
7
Zucchini ”margherita” med baguette

I detta recept så har vi gjort en liten twist på en populär pizzasort, för vem gillar inte tomater och mozzarella? Här läggs dem ihop med en tomatpesto på en skivad zucchini och gratineras i ugnen, och till den serveras fräsch sallad och uppskivad baguette!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Zucchini ”margherita” med baguette

Ingredienser

4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 g romanticatomater
1 förp tomatpesto (à 130 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 bake-off surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp cosmopolitansallad
1 dl urkärnade svarta oliver

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Dela baguetten på längden som en tårtbotten och ringla olivolja över, pressa lite vitlök över och bred ut. Grädda sedan baguetten i halvor som vitlöksbröd.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Emma

2022-07-31

Så gott och enkelt! Vi brukar göra egen ”pesto” av soltorkade tomater, olivolja, solrosfrön, vitlök och lite salt o peppar. Och hackar i oliverna i linsröran. Ibland slänger vi i lite örter för att variera ☺️🌱👌🏾

Wilma

2020-11-10

Smaklöst och alldeles för "vattnig"

Eva

2020-10-07

Helt fantastiskt god och lätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2498 KJ / 597 kCal
Fett 32 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden