Zucchini ”margherita” med baguette
I detta recept så har vi gjort en liten twist på en populär pizzasort, för vem gillar inte tomater och mozzarella? Här läggs dem ihop med en tomatpesto på en skivad zucchini och gratineras i ugnen, och till den serveras fräsch sallad och uppskivad baguette!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 g romanticatomater
1 förp tomatpesto (à 130 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 bake-off surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp cosmopolitansallad
1 dl urkärnade svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett32 g
Salt3.8 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alltså. Sjukt gott! Men addera 2 små matskedar sambal olek. Då kommer smakerna förstärkas. (Om du inte är vegetarian är ju lite knaperstekt bacon aldrig fel.) 😋
Eva-lena
2023-10-06Så gott och enkelt! Vi brukar göra egen ”pesto” av soltorkade tomater, olivolja, solrosfrön, vitlök och lite salt o peppar. Och hackar i oliverna i linsröran. Ibland slänger vi i lite örter för att variera ☺️🌱👌🏾
Emma
2022-07-31Smaklöst och alldeles för "vattnig"
Wilma
2020-11-10