UNDER 30 MIN | Medel

Zucchini ”margherita” med baguette

I detta recept så har vi gjort en liten twist på en populär pizzasort, för vem gillar inte tomater och mozzarella? Här läggs dem ihop med en tomatpesto på en skivad zucchini och gratineras i ugnen, och till den serveras fräsch sallad och uppskivad baguette!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär zucchinin i skivor på längden och stek dem i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över på en ugnsplåt.
  3. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skär tomaterna i bitar och blanda med linser och pesto. Skär mozzarellan i tärningar.
  5. Fördela tomat- och linsblandningen på zucchinin och toppa med mozzarellan.
  6. Gratinera zucchinin mitt i ugnen ca 12 minuter och låt baguetten gräddas på samma plåt enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Skär salladen i bitar.
  8. Servera zucchinin toppad med oliver och med sallad och baguette.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Dela baguetten på längden som en tårtbotten och ringla olivolja över, pressa lite vitlök över och bred ut. Grädda sedan baguetten i halvor som vitlöksbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 400 g romanticatomater
  • 1 förp tomatpesto (à 130 g)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 bake-off surdegsbaguette (à 250 g)
  • 1 förp cosmopolitansallad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2498 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept