Zucchini ”margherita” med baguette
I detta recept så har vi gjort en liten twist på en populär pizzasort, för vem gillar inte tomater och mozzarella? Här läggs dem ihop med en tomatpesto på en skivad zucchini och gratineras i ugnen, och till den serveras fräsch sallad och uppskivad baguette!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston och i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alltså. Sjukt gott! Men addera 2 små matskedar sambal olek. Då kommer smakerna förstärkas. (Om du inte är vegetarian är ju lite knaperstekt bacon aldrig fel.) 😋
Eva-lena
2023-10-06Så gott och enkelt! Vi brukar göra egen ”pesto” av soltorkade tomater, olivolja, solrosfrön, vitlök och lite salt o peppar. Och hackar i oliverna i linsröran. Ibland slänger vi i lite örter för att variera ☺️🌱👌🏾
Emma
2022-07-31Smaklöst och alldeles för "vattnig"
Wilma
2020-11-10