Linssoppa med aubergine och ajvar
Linssoppa är gott, mättande och billigt! I det här receptet får soppan smak av paprikaröran ajvar relish och sällskap av tärningar av potatis och aubergine. Toppa med lite olivolja och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 350 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 dl ajvar relish
1 tsk torkad timjan
1 tsk malen spiskummin
2 grönsaksbuljongtärningar
15 dl vatten
1 1/2 dl torkade gröna linser
2 potatisar
salt
svartpeppar
2 msk färskpressad citronjuice
olivolja
1 dl finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi994 KJ / 238 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater21 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog zucchini istället för aubergine och konserverade linser istället för torkade, gick också bra. Tog 10 dl vatten, tyckte det räckte. En klick creme fraiche på toppen blev pricken över i - en soppa som är riktigt god, mättande och klimatsmart!
Sara
2024-04-20Aaaaallldeles för mkt vatten i receptet!! Behövs max hälften av vattnet som anges, då blir den väldigt god. Annars bara vattnig tyvärr och man får rädda upp bäst man kan
Josefine
2024-04-09Gott!
Madeleine
2024-03-18