Linslasagne med ajvar och aubergine
En krämig linslasagne värmer gott. Här gör du den med aubergine, gröna linser, ajvar relish och vitlöksklyftor vilket ger en väldigt smakrik linslasagne. Toppa den med tomater som blir härligt tillagade i ugnen. Krispsalladen adderar grönska till rätten. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 aubergine (ca 300 g)
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
1 1/2 dl stark ajvar relish
1/2 förp lasagneplattor (1/2 förp motsvarar 12 st plattor)
1 förp plommontomater (à 500 g)
2 dl riven ost
Till servering
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3703 KJ / 887 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater130 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av de bästa vegolasagner jag ätit. Gjorde den barnvänlig genom att byta hälften av ajvar mot ketchup. 😊
Susanna
2024-10-25Förstärkte med mycket gröna kryddor, timjan, oregano och så ännu mer basilika. Blev gott. Skulle vilja testa den med lite mozzarella också på toppen.
Elin
2024-10-24Riktigt god lasagne, men blev en del disk så mer helgmat än vardagskväll.
Sara
2024-03-24