Linslasagne med ajvar och aubergine

35
4
Linslasagne med ajvar och aubergine

En krämig linslasagne värmer gott. Här gör du den med aubergine, gröna linser, ajvar relish och vitlöksklyftor vilket ger en väldigt smakrik linslasagne. Toppa den med tomater som blir härligt tillagade i ugnen. Krispsalladen adderar grönska till rätten. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Linslasagne med ajvar och aubergine

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
aubergine
3 msk
olja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
2
förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl
lätt crème fraiche
2 dl
mjölk
1 1/2 dl
stark ajvar relish
1/2
förp lasagneplattor (1/2 förp motsvarar 12 st plattor)
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
2 dl
riven ost

Till servering

1
krispsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Jenny

2021-03-07

Nästa gång kommer jag koka linserna lite. Dom blev väldigt hårda

Mette

2021-02-28

Helt otrolig god.

Hillevi

2021-02-14

Oerhört mustig och god!

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 766 kCal
Fett 29 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 85 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept