Linsbolognese med oliver och timjan

7
0 Klimatsmart
Linsbolognese med oliver och timjan

Här kommer en krämig pastarätt med precis rätt mängd hetta. Proteinet är de gröna ärtorna, som lätt får värmas på ihop med oliverna i bolognesen, och kryddas sedan upp med färsk timjan. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Linsbolognese med oliver och timjan

Ingredienser

4 portioner

Linsbolognese

1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 msk olja
1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 dl ajvar relish (stark)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp olivmix urkärnade (à 235 g)

Till servering

4 port pasta (gärna lumaconi)
65 g salladsmix

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2248 KJ / 538 kCal
Fett 17 g
Salt 4 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden