UNDER 45 MIN | Medel

Linsbolognese med oliver och timjan

Här kommer en krämig pastarätt med precis rätt mängd hetta. Proteinet är de gröna ärtorna, som lätt får värmas på ihop med oliverna i bolognesen, och kryddas sedan upp med färsk timjan. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Linsbolognese: Skär auberginen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Hacka timjanen.
  3. Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Linsbolognese: Fräs aubergine och salladslök i oljan i en stor stekpanna eller gryta.
  5. Sänk värmen och rör ner tomater, vatten, ajvar, pressad vitlök och timjan i stekpannan och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Häll av oliverna.
  7. Rör ned linser och oliver i stekpannan och låt det bli varmt.
  8. Till servering: Servera linsbolognesen med pasta och sallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Linsbolognese
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk olja
  • 1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ajvar relish (stark)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1 förp olivmix urkärnade (à 235 g)
Till servering
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 65 g salladsmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept