Paprikalasagne med linser
Vem sa att lasagne behöver vara krångligt? Linser får koka upp i kastrull tillsammans med krossade tomater, ajvar och hälften av crème fraichen. Blandningen varvas sedan tillsammans med pastaplattorna, och på toppen läggs resten av crème fraichen ihop med den rivna osten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2024
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp krossade tomater med chili (à 390 g)
350 g ajvar relish (mild)
5 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
12 lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
Grönsaker
3 morötter
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 679 kCal
Fett26 g
Salt3.35 g
Kolhydrater79 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept, men jag håller med tidigare betygsättare om att det behöver smaksättas en del.
Henrik
2024-08-18Den här lasagnen har jag lagat många gånger. Jag brukar dock välja den heta ajvaren och ta vanliga krossade tomater istället. Toppar med riven västerbottenost för mer smak. Verkligen supergott!
Karin
2024-08-10Ett av de enklaste, snabbaste och godaste recepten på vegetarisk lasagne jag lagat och ätit. Fantastiskt gott, en favorit. Extra gott med lite västerbottenost mellan lagren. Ett modernt och fräscht recept där man dessutom kan ha de flesta varor på lut hemma i skafferiet. Camilla
Camilla
2024-06-21