Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

99
1
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

Saftiga linsburgare med champinjoner och fetaost. Toppa burgaren med ajvarkvarg, silverlök och grönsaker, och servera vegoburgarna med rostat levainbröd.

Skriv ut
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g
champinjoner
100 g
fetaost
2
ägg
2 dl
ströbröd
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 krm
chiliflakes
1/2
kruka persilja
1 msk
olivolja

Ajvarkvarg

2 dl
kvarg (0,1 %)
1/2 dl
ajvar relish
-
salt och peppar

Grönsaker

4
morötter
1
silverlök
2
tomater
1
hjärtsallad

Till servering

4
skivor levainbröd (gärna fullkorn)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentar

Lotten

2021-03-23

Torra och mjuka i konsistens

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 489 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept