Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

103
2
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

Saftiga linsburgare med champinjoner och fetaost. Toppa burgaren med ajvarkvarg, silverlök och grönsaker, och servera vegoburgarna med rostat levainbröd.

Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
100 g fetaost
2 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja

Ajvarkvarg

2 dl kvarg (0,1 %)
1/2 dl ajvar relish
salt och peppar

Grönsaker

4 morötter
1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad

Till servering

4 skivor levainbröd (gärna fullkorn)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Mahnaz

2022-09-05

Inget vidare med verkan med smak eller konsistens!!!! 👎👎👎

Lotten

2021-03-23

Torra och mjuka i konsistens

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 489 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden