Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

3
2
Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

Att smaksätta torsk med lime är en genialisk idé! Dess fräscha smak passar utmärkt ihop med tomatsalsan som består av bland annat rödlök, koriander, tomater och chiliflakes. Servera med ris, och försök att inte slicka tallriken ren!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner

Tomatsalsa

150 g
majskorn
1
rödlök
3 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
2 krm
chiliflakes
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
kruka koriander
4
port ris

Fisk

1
lime
600 g
torskfilé
-
salt
-
peppar

Till servering

1/2
kruksallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Andreas

12/14/2020

Salsan var ok, men fisken blev väldigt smaklös

Kristina

8/27/2020

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2005 KJ / 479 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept