Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa
Att smaksätta torsk med lime är en genialisk idé! Dess fräscha smak passar utmärkt ihop med tomatsalsan som består av bland annat rödlök, koriander, tomater och chiliflakes. Servera med ris, och försök att inte slicka tallriken ren!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsalsa
150 g majskorn
1 rödlök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm chiliflakes
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 kruka koriander
4 port ris
Fisk
1 lime
600 g torskfilé
salt
peppar
Till servering
1/2 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2005 KJ / 479 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 av 5.
Kristina
2021-05-24Salsan var ok, men fisken blev väldigt smaklös
Andreas
2020-12-14Supergott!
Kristina
2020-08-27