Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
1 purjolök
250 g plommontomater
4 msk pesto
2 msk olivolja
1 citron
salt
peppar
Persiljepotatismos
8 medelstora potatisar
1 dl mjölk
1 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
salt
peppar
Till servering
ca 80 g medelhavsmix (sallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 737 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater34.9 g
Protein41.6 g
Kommentarer
Supergott om man älskar pesto! Det gör vi. Enkelt å snabblagat.
Siw
2023-09-09Den godaste fisken vi ätit på länge. Supergott !
Johanna c
2012-03-15