Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
2
Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfilé
1   purjolök
250 g  plommontomater
4 msk  pesto
2 msk  olivolja
1   citron
salt och peppar

Persiljepotatismos

8   medelstora potatisar
1 dl  mjölk
1 msk  olivolja
1/2   knippe bladpersilja
salt och peppar

Till servering

ca 80 g  medelhavsmix (sallad)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Kockknepet: För att få ut mesta möjliga juice kan man micra citronen på högsta effekt i 10 sekunder innan den pressas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Supergott om man älskar pesto! Det gör vi. Enkelt å snabblagat.

Siw

2023-09-09

Den godaste fisken vi ätit på länge. Supergott !

Johanna c

2012-03-15

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 737 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater34.9 g
Protein41.6 g

Testa liknande recept

Frötoppad lax med mos
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torskfilé med potatismos
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt torsk
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med paprikapesto och tomat
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga