Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Förväll den i kokande, lättsaltat vatten 3–4 minuter. Låt den rinna av. Skär tomaterna i klyftor. Blanda peston med oljan och bred ut ett tunt lager i botten på en ugnssäker form. Spara lite att ha på fisken sedan.
  4. Lägg väl avrunnen purjo i formen. Placera torsken ovanpå. Stick ner tomatklyftorna mellan fiskbitarna. Pressa saften från citronen över fisken. Salta och peppra. Bred ut resten av peston över fisken.
  5. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in mitt i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter till 175°C. Låt steka ytterligare 15 minuter. Ta bort folien när 5 minuter återstår.
  6. Persiljepotatismos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk under lock. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen. Tillsätt varm mjölk och olja. Vispa moset luftigt och rör ner finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Till servering: Lägg upp fisk och mos och servera tillsammans med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Kockknepet: För att få ut mesta möjliga juice kan man micra citronen på högsta effekt i 10 sekunder innan den pressas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 1 purjolök
  • 250 g plommontomater
  • 4 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Persiljepotatismos
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 knippe bladpersilja
  • salt och peppar
Till servering
  • ca 80 g medelhavsmix (sallad)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3066 kJ / 737 kCal