Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
2
Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
1 purjolök
250 g plommontomater
4 msk pesto
2 msk olivolja
1 citron
salt
peppar

Persiljepotatismos

8 medelstora potatisar
1 dl mjölk
1 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
salt
peppar

Till servering

ca 80 g medelhavsmix (sallad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Supergott om man älskar pesto! Det gör vi. Enkelt å snabblagat.

Siw

2023-09-09

Den godaste fisken vi ätit på länge. Supergott !

Johanna c

2012-03-15

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 737 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater34.9 g
Protein41.6 g

Testa liknande recept

Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frötoppad lax med mos
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfärssås med pasta och tomater
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtpesto med fröstekt torsk
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med paprikapesto och tomat
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatismuffins
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga