Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

13
1
Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Fisk och pesto är två vanligt förekommande ingredienser i det italienska köket. Här får du dem i en härlig kombination kompletterad med goda och nyttiga grönsaker som både sätter färg på tallriken och ger dig goda och nyttiga vitaminer.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
1 purjolök
250 g plommontomater
4 msk pesto
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar

Persiljepotatismos

8 medelstora potatisar
1 dl mjölk
1 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
salt och peppar

Till servering

ca 80 g medelhavsmix (sallad)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Kockknepet: För att få ut mesta möjliga juice kan man micra citronen på högsta effekt i 10 sekunder innan den pressas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Johanna c

2012-03-15

Den godaste fisken vi ätit på länge. Supergott !

Näringsvärde per portion

Energi 3066 KJ / 737 kCal
Fett 444 g
Kolhydrater 349 g
Protein 416 g
Läs mer om näringsvärden