Stekt torsk med kapris och rödbetor
Smörstekta rödbetor blandat med rödlök, kapris och gräslök är ett utmärkt tillbehör till ett luftigt potatismos och stekt torsk. Här har du en utsökt vardagsrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis (gärna delikatess)
2 dl mjölk
salt
peppar
Rödbetor
1 rödlök
500 g förkokta rödbetor
3 msk smör
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 msk kapris
Torsk
600 g torskfilé
1 msk smör
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 515 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag håller med Molly, gott med torsk och mos men det var inte så gott med rödbetorna och kraprisen..
Mathilda
2022-04-27Ingen bra kombo. Fisk och mos absolut, men inte med rödbetor och kapris till.
Molly
2021-11-10