Stekt torsk med kapris och rödbetor

11
2 Klimatsmart
Stekt torsk med kapris och rödbetor

Smörstekta rödbetor blandat med rödlök, kapris och gräslök är ett utmärkt tillbehör till ett luftigt potatismos och stekt torsk. Här har du en utsökt vardagsrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022

Stekt torsk med kapris och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g potatis (gärna delikatess)
2 dl mjölk
salt
peppar

Rödbetor

1 rödlök
500 g förkokta rödbetor
3 msk smör
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 msk kapris

Torsk

600 g torskfilé
1 msk smör
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka av rödbetorna med lite spad från kaprisen eller lite vitvinsvinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Mathilda

2022-04-27

Jag håller med Molly, gott med torsk och mos men det var inte så gott med rödbetorna och kraprisen..

Molly

2021-11-10

Ingen bra kombo. Fisk och mos absolut, men inte med rödbetor och kapris till.

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 515 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden