På kvällens meny står ugnsbakad torsk som suger åt sig smak av purjolök och tomat som sällskapar på plåten. Under tiden blandas en vinägrett ihop med bland annat mandelspån. Servera med kokt potatis och lite hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt fräscht, smaker som verkligen blandas väl. Jag la till lite Ruccola på tallriken oxå.
Christer
2022-11-07Vi bredde alla ingredienser till vinägretten på fisken istället och toppade med mandelspån innan vi satte den i ugnen. Det blev supergott!
Carolina
2022-08-23