Torsk med bakad purjolök och mandelvinägrette
På kvällens meny står ugnsbakad torsk som suger åt sig smak av purjolök och tomat som sällskapar på plåten. Under tiden blandas en vinägrett ihop med bland annat mandelspån. Servera med kokt potatis och lite hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 purjolök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 msk olja
salt
svartpeppar
600 g torskfilé
Mandelvinägrett
1 citron rivet skal och saften (1 citron motsvarar ca 1 1/2 msk saft)
1 förp rostade mandelspån (à 50 g)
1 förp paprikapesto (à 130 g)
2 msk vatten
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 563 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt fräscht, smaker som verkligen blandas väl. Jag la till lite Ruccola på tallriken oxå.
Christer
2022-11-07Vi bredde alla ingredienser till vinägretten på fisken istället och toppade med mandelspån innan vi satte den i ugnen. Det blev supergott!
Carolina
2022-08-23