Lax med sojadressing "Tiradito"

Betyg 3.5 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lax med sojadressing "Tiradito"

En peruansk kombo mellan italiensk carpaccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfisk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Lax med sojadressing "Tiradito"

Ingredienser

4 portioner
400 g laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax)
1/2 dl vatten
2 tsk finriven ingefära
2 tsk fiskfond eller Charlys fiskfond (se länk i steg 2)
4 tsk japansk soja
3 msk färskpressad limejuice
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller aji limo
2 salladslökar
1 avokado
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott

    Agneta

Näringsvärde per portion

Energi1297 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt1.01 g
Kolhydrater3 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Ceviche på peruanskt vis
    Betyg 2.9 av 5.222 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Peruansk soppa "Chupe de camarones"
    Betyg 3.6 av 5.85 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche med färsk tonfisk och lax
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lax- och räkceviche
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad