Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
0
Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis

Servera musslor på peruanskt vis – toppa kokta blåmusslor med en syrlig tomatsalsa som du enkelt gör av tomat, rödlök, lime, chili, majs och koriander. Musslorna passar fint att servera som tilltugg eller elegant förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis

Ingredienser

4-6 portioner
1 kg  färska blåmusslor
2   tomater
1   rödlök
1 dl  färskpressad limejuice (1 dl motsvara ca 4 lime)
1 - 2 tsk  finhackad färsk habanero
3/4 dl  majskorn på burk
1 msk  finhackad koriander
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade musslor
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga