UNDER 30 MIN | Medel

Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis

Servera musslor på peruanskt vis – toppa kokta blåmusslor med en syrlig tomatsalsa som du enkelt gör av tomat, rödlök, lime, chili, majs och koriander. Musslorna passar fint att servera som tilltugg eller elegant förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Om någon har öppnat sig så knacka den försiktigt mot köksbänken. Stänger den sig inte så släng den.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner musslorna och sätt på lock. Koka i 3 minuter och lyft upp musslorna. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Dela och kärna ur tomaterna. Skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök, limejuice, habanero, majs och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt bort det tomma skalet från varje mussla. Fördela salsan och musslorna på skalen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvara ca 4 lime)
  • 1 - 2 tsk finhackad färsk habanero
  • 3/4 dl majskorn på burk
  • 1 msk finhackad koriander
  • salt
  • svartpeppar