Lax- och räkceviche

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
1
Lax- och räkceviche

Lax- och räkceviche är en lyxig fiskrätt som med fördel kan tillagas en stund innan gästerna kommer. Din goda, citrusmarinerade lax passar perfekt med de heta räkorna som du avnjuter på värmda vetetortillas. Lyxigt och mättande på samma gång!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Lax- och räkceviche

Ingredienser

8 portioner
800 g  laxfilé (fryst minst 2 dygn)
7   limefrukter (7 lime ger ca 2 dl juice)
2 tsk  salt
2   rödlökar
500 g  räkor med skal
3   gröna chilifrukter t ex spansk peppar eller jalapêno
3   tomater
1 dl  färsk hackad koriander
lime i klyftor till servering

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 8 portioner.

Tips

I stället för laxfilé kan man ta 6 frysta portionsbitar (för 8 port). I Mexiko och Peru äter man ceviche på tortillabröd med majskolvar i skivor. Lägg cevichen på värmda tortillabröd tillsammans med guacamole, en sked av tomatsalsan och eventuellt en klick av crème fraichesåsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

En mycket god rätt som jag re(ä)komenderar.

Frank

2015-03-06

Näringsvärde per portion

Energi1750 KJ / 420 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosalsa med räkor och gurka
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga