Lax- och räkceviche

18
1
Lax- och räkceviche

Lax- och räkceviche är en lyxig fiskrätt som med fördel kan tillagas en stund innan gästerna kommer. Din goda, citrusmarinerade lax passar perfekt med de heta räkorna som du avnjuter på värmda vetetortillas. Lyxigt och mättande på samma gång!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Lax- och räkceviche

Ingredienser

8 portioner
800 g laxfilé (fryst minst 2 dygn)
7 limefrukter (7 lime ger ca 2 dl juice)
2 tsk salt
2 rödlökar
500 g räkor med skal
3 gröna chilifrukter t ex spansk peppar eller jalapêno
3 tomater
1 dl färsk hackad koriander
lime i klyftor till servering

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 8 portioner.

Tips

I stället för laxfilé kan man ta 6 frysta portionsbitar (för 8 port). I Mexiko och Peru äter man ceviche på tortillabröd med majskolvar i skivor. Lägg cevichen på värmda tortillabröd tillsammans med guacamole, en sked av tomatsalsan och eventuellt en klick av crème fraichesåsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Frank

2015-03-06

En mycket god rätt som jag re(ä)komenderar.

Näringsvärde per portion

Energi 1750 KJ / 420 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden