Peruansk soppa "Chupe de camarones"
Chupe de camarones är en peruansk soppa med räkor. Den har en underbar skaldjurssmak, gräddig lenhet och ett skönt chili-sting. Kronan på verket är ett pocherat eller löskokt ägg. Tillsätt lite kokt ris för en matigare soppa. Smulad fetaost är också gott i.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
125 g salladslök
2 msk rapsolja
3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner)
1 msk tomatpuré
3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet
2 dl vispgrädde
2 tsk torkad oregano
2 dl frysta, tinade gröna ärtor
200 g skalade räkor
4 pocherade eller löskokta ägg
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1689 KJ / 403 kCal
Fett33 g
Salt3.26 g
Kolhydrater8 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Chilipeppar chipotle style står med två ggr
Linus
2023-12-04Hej Linus! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Nu är receptet justerat. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Alldeles för tjock konsistens om man följer receptet!
Edit
2022-07-28Det saknas nått...
Sofia
2020-09-28