Kycklingwallenbergare med ärtor och mos
Gör din wallenbergare på lite annat vis, här med kycklingfärs! Till det serveras klassiska tillbehör som potatismos och gröna ärtor. Husman är minsann inte dumt särskilt när det serveras kycklingwallenbergare. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
Wallenbergare
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
1 msk olja
Ärtor
250 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3053 KJ / 729 kCal
Fett39 g
Salt1.5 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott
Helene
2023-03-10Gott tyckte alla i familjen. Inga problem att forma färsen men man måste köra i matberedare/mixer, då tjocknar smeten efter en stund.
Annica
2021-10-08Jättegott! Använde dock 1-1,5 dl grädde i och blöta händer, inga problem att göra biffarna då. Såå gott med brynt smör och rårörda lingon!
Linnéa
2021-09-17