Kycklingwallenbergare med ärtor och mos

55
23
Kycklingwallenbergare med ärtor och mos

Gör din wallenbergare på lite annat vis, här med kycklingfärs! Till det serveras klassiska tillbehör som potatismos och gröna ärtor. Husman är minsann inte dumt särskilt när det serveras kycklingwallenbergare. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Kycklingwallenbergare med ärtor och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör

Wallenbergare

500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
1 msk olja

Ärtor

250 g gröna ärtor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. 

Receptet har uppdaterats aug 2021.

Gör så här

Tips

Ställ gärna in färsen i frysen 10 minuter för bästa resultat innan du kör den i matberedaren.
Det är gott att servera kycklingwallenbergarna med lingonsylt och brynt smör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Annica

2021-10-08

Gott tyckte alla i familjen. Inga problem att forma färsen men man måste köra i matberedare/mixer, då tjocknar smeten efter en stund.

Linnéa

2021-09-17

Jättegott! Använde dock 1-1,5 dl grädde i och blöta händer, inga problem att göra biffarna då. Såå gott med brynt smör och rårörda lingon!

Therése

2021-09-15

Supergott och lätt att laga!

Näringsvärde per portion

Energi 3053 KJ / 729 kCal
Fett 39 g
Salt 15 g
Kolhydrater 53 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden