Kycklingbullar med pepparrotsås och ärt- och potatisstomp
Härliga kycklingbullar där kycklingfärsen smaksatts med timjan och enbär vilket passar perfekt till såsen med smak av pepparrot. Till detta serveras potatisstomp som lyser grönt av ärtorna.
Ingredienser
6 portioner
Kycklingbullar
1 gul lök
2 tsk enbär
800 g kycklingfärs
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 dl ströbröd
2 msk smör
65 g babyspenat
Ärt- och potatisstomp
800 g potatis
300 g frysta ärtor
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Pepparrotssås
200 g cream cheese (färskost) gräslök
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
2 cm färsk pepparrot
3 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3122 KJ / 746 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer