Kycklingbiffar med vitlökssås
Biffar gjorda på kycklingfärs är en riktig höjdare. I dessa ingår bland annat tomatpuré och balsamvinäger för lite syra. Till det serveras kokt ris, en härlig sås på gräddfil och vitlök och varma gröna ärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 dl ströbröd
1 ägg
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2279 KJ / 545 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Tog matvete till. Tog för stor vitlöksklyfta. Allt smakade bara vitlök. Kan säkert ha i mer kryddor i färsen.
Åsa
2023-11-10Riktigt gott! Gjorde couscous istället för ris med en massa kryddor och finhackad paprika, lök och gurka. Blandade även med sötsursås så det blev lite mer smak.
Rosita
2022-06-09