Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré
Pyttesmå och väldigt goda är dessa Wallenbergare! Denna rätt är ett gott exempel på att man med små förändringar, som att utesluta salt, kan skapa barnmat av klassiker. Det går bra att servera potatismos och ärterna som de är till, men här har vi valt att pressa potatisen och göra puré av ärterna.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mellanmjölk
2 msk ströbröd
1/2 krm peppar
1 krm lökpulver
4 potatisar
150 g kalvfärs
1 msk osaltat margarin eller olja
3 msk grädde
2 dl gröna ärtor
ev 4 msk lingonsylt till servering
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett14 g
Kolhydrater25.6 g
Protein12.1 g
Kommentarer