Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

56
0
Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

Pyttesmå och väldigt goda är dessa Wallenbergare! Denna rätt är ett gott exempel på att man med små förändringar, som att utesluta salt, kan skapa barnmat av klassiker. Det går bra att servera potatismos och ärterna som de är till, men här har vi valt att pressa potatisen och göra puré av ärterna.

Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl mellanmjölk
2 msk ströbröd
1/2 krm peppar
1 krm lökpulver
4 potatisar
150 g kalvfärs
1 msk osaltat margarin eller olja
3 msk grädde
2 dl gröna ärtor
ev 4 msk lingonsylt till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett, mjölkprotein och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken och grädden mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1187 KJ / 284 kCal
Fett 14 g
Kolhydrater 256 g
Protein 121 g
Läs mer om näringsvärden