Kycklinggryta med kalkonkorv och oliver

10
2
Kycklinggryta med kalkonkorv och oliver

Kvällens middag består av en kycklinggryta som fylls med massor av härligheter! Kyckling tillsammans med kalkonkorv som är kryddad med vitlök och peppar, samt svarta oliver och purjolök i en härlig sås gör denna rätt till en smakexplosion. Toppa med färsk persilja och servera med ris och rivna morötter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Kycklinggryta med kalkonkorv och oliver

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
purjolök (à ca 150 g)
300 g
strimlad kyckling
1 msk
olja
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
5 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
330 g
kalkonkorv vitlök och peppar
240 g
svarta urkärnade oliver
1 msk
majsstärkelse
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl
smetana
3
morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite vitt matlagningsvin och/eller syltlök.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Eva

2019-02-05

För lite kyckling, för mycket korv, äckliga oliver (Zeta). Kommer vi inte att göra om...

Sandra

2019-01-15

Nästa gång kör vi utan korven.

Näringsvärde per portion

Energi 3380 KJ / 796 kCal
Fett 46 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept