Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kreolsk korvgryta

Laga en mustig korvgryta med hjälp av detta snabba recept. Stek bara din korv lätt och häll sedan på grädde, chilisås, kycklingfond, paprika och syltlök som får sjuda några minuter. Duka fram din mättande, Kreolska gryta med ris, pasta eller potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korv och paprika i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Stek korven och löken i matfettet. Rör ner grädde, chilisås, kycklingfond, paprika och syltlök, låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt.
  4. Servera korvgrytan med ris, pasta eller potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, grädden och chilisåsen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med ris, potatis eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde som du smaksätter själv).
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ (som du smaksätter själv).

Tips

Lägg i en stark korv i bitar t.ex. kabanoss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonkorv
  • 3 grillade paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl smaksatt grädde t ex tomat och ricotta
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk flytande kycklingfond
  • 1/2 dl syltlök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?