Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd

4
2
Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd

Mustig korv- och rotfruktsgryta är en härlig gryta full med intressanta och läckra smaker och du serverar grytan med en dijoncrème och ostbaguette. En perfekt och mycket trevlig middag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök (delad på längden)
ca 600 g
fast potatis
ca 300 g
morötter
500 g
kalkonkorv
8 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2
lagerblad
1 tsk
torkad timjan
10
kryddpepparkorn
1 dl
crème fraiche
2 tsk
dijonsenap
-
salt och peppar

Ostbröd

4
vitlöksbaguetter mini
1 dl
riven ost (à 50 g)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller  soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Koka gärna rotfrukterna i förväg och tillsätt korven vid uppvärmning. Variera med olika slags rotfrukter och andra sorters korv.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Britt-marie

2021-01-20

Folk som klagar på att man måste skala grönsakerna , sluta att handla mat som måste laga från grunden, köp färdiglagat 🤪Otroligt gått vardagsrecept 😋

Malin

2011-09-16

Mycket skalande av grönsaker som tog väldigt mycket tid och rätten såg lite tråkig ut när den var klar men bortsett från det blev det väldigt gott. Senapskrämen var mycket bättre än vad jag trodde och gjorde sig perfekt som pricken över i:et på rätten. I receptet stod det dock att bröden skulle vara inne i ugnen i 10 min, medan det står 8 min på påsen. Jag tog ut mina efter 8 och de var ändå brända i kanterna = inte okej! De var i alla fall godare dagen efter.

Testa liknande recept