Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd

Mustig korv- och rotfruktsgryta är en härlig gryta full med intressanta och läckra smaker och du serverar grytan med en dijoncrème och ostbaguette. En perfekt och mycket trevlig middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skiva korven och skär i halvmånar eller strimlor.
  3. Koka upp buljongen i en gryta eller stor kastrull. Lägg ner potatis och rotfrukter. Tillsätt lagerblad, timjan och kryddpepparkorn. Låt koka ca 10 minuter, tills grönsakerna känns lagom mjuka. Blanda ner purjolök och korv. Låt koka ytterligare 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ihop crème fraiche och senap. Smaka av med salt.
  5. Ostbröd: Halvera bröden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på osten. Sätt i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills osten har fått fin färg.
  6. Servera korv- och rotfruktsgrytan med en klick senapskräm och ostbröden.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller  soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Tips

Koka gärna rotfrukterna i förväg och tillsätt korven vid uppvärmning. Variera med olika slags rotfrukter och andra sorters korv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (delad på längden)
  • ca 600 g fast potatis
  • ca 300 g morötter
  • 500 g kalkonkorv
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Ostbröd
  • 4 vitlöksbaguetter mini
  • 1 dl riven ost (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan