Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd
Mustig korv- och rotfruktsgryta är en härlig gryta full med intressanta och läckra smaker och du serverar grytan med en dijoncrème och ostbaguette. En perfekt och mycket trevlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (delad på längden)
ca 600 g fast potatis
ca 300 g morötter
500 g kalkonkorv
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
10 kryddpepparkorn
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
Ostbröd
4 vitlöksbaguetter mini
1 dl riven ost (à 50 g)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Koka gärna rotfrukterna i förväg och tillsätt korven vid uppvärmning. Variera med olika slags rotfrukter och andra sorters korv.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Folk som klagar på att man måste skala grönsakerna , sluta att handla mat som måste laga från grunden, köp färdiglagat 🤪Otroligt gått vardagsrecept 😋
Britt-marie
2021-01-20Mycket skalande av grönsaker som tog väldigt mycket tid och rätten såg lite tråkig ut när den var klar men bortsett från det blev det väldigt gott. Senapskrämen var mycket bättre än vad jag trodde och gjorde sig perfekt som pricken över i:et på rätten. I receptet stod det dock att bröden skulle vara inne i ugnen i 10 min, medan det står 8 min på påsen. Jag tog ut mina efter 8 och de var ändå brända i kanterna = inte okej! De var i alla fall godare dagen efter.
Malin
2011-09-16