Kyckling med pepparrotskräm
Det är såsen som är det viktiga och denna pepparrotskräm är inget undantag! Kyckling och ris kan ätas i oändliga kombinationer, men ihop med en kräm gjord på smetana och smaksatt av färsk pepparrot har du en ny favorit. Låt maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 msk riven färsk pepparrot
1/2 kruka persilja
1 dl smetana
salt
peppar
2 port snabbfiléer av kyckling
1 tsk olja
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi22570 KJ / 612 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer