Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling med pepparrotskräm

Det är såsen som är det viktiga och denna pepparrotskräm är inget undantag! Kyckling och ris kan ätas i oändliga kombinationer, men ihop med en kräm gjord på smetana och smaksatt av färsk pepparrot har du en ny favorit. Låt maten tysta mun!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Hacka persiljan och blanda med smetana och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med tomater, pepparrotskräm och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 2 port snabbfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 22570 kJ / 612 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer