Kyckling med pepparrotskräm

0
0
Kyckling med pepparrotskräm

Det är såsen som är det viktiga och denna pepparrotskräm är inget undantag! Kyckling och ris kan ätas i oändliga kombinationer, men ihop med en kräm gjord på smetana och smaksatt av färsk pepparrot har du en ny favorit. Låt maten tysta mun!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Kyckling med pepparrotskräm

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
1 msk
riven färsk pepparrot
1/2
kruka persilja
1 dl
smetana
-
salt
-
peppar
2
port snabbfiléer av kyckling
1 tsk
olja
250 g
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 22570 KJ / 612 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept