Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong
Prova att tillaga dessa smarriga kycklingfrikadeller i god ingefärsbuljong. Gör din frikadellsmet av mixad kyckling, grädde, habanerosås och koriander och forma till små bollar före du kokar frikadellerna i den smakrika buljongen med sötpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
2 kycklingfiléer (bröst)
1 msk salt
1 dl grädde
1 tsk habanerosås
1/2 knippa koriander
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 färskt citrongräs eller rivet skal av citron (1 citrongräs motsvarar rivet skal av 1 citron)
1 msk finriven ingefära eller torkad, mald (1 msk finriven ingefära motsvarar 1 tsk torkad, mald)
2 vitlöksklyftor
olivolja (till stekning)
3 sötpotatisar (3 potatisar motsvarar ca 1 kg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer