Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong

Prova att tillaga dessa smarriga kycklingfrikadeller i god ingefärsbuljong. Gör din frikadellsmet av mixad kyckling, grädde, habanerosås och koriander och forma till små bollar före du kokar frikadellerna i den smakrika buljongen med sötpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna kycklingen och ställ in den i frysen i ca 15 minuter.
  2. Kör kycklingen i matberedare med salt tills det blivit som en boll, max 1 minut. Tillsätt då grädden sakta under fortsatt mixning, Tillsätt därefter habanerosåsen och koriandern. Ställ frikadellsmeten i kylen.
  3. Koka upp buljongen. Hacka citrongräset och tillsätt det tillsammans med ingefäran. Pressa i vitlöken.
  4. Skär sötpotatisen i grova bitar och fräs dem lätt i olivoljan. Häll över buljongen och låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Forma frikadeller med hjälp av skedar som du sköljer i vatten emellanåt. Lägg i bollarna eftersom och låt sjuda i ytterligare i ca 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingfiléer (bröst)
  • 1 msk salt
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk habanerosås
  • 1/2 knippa koriander
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 färskt citrongräs eller rivet skal av citron (1 citrongräs motsvarar rivet skal av 1 citron)
  • 1 msk finriven ingefära eller torkad, mald (1 msk finriven ingefära motsvarar 1 tsk torkad, mald)
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja (till stekning)
  • 3 sötpotatisar (3 potatisar motsvarar ca 1 kg)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?