UNDER 30 MIN | Medel

Thaigryta med fläskbullar och nudlar

Gör om dina köttbullar med pasta till en asiatisk version! Bullarna, som görs på fläskfärs, kokas klara i en gryta gjord på kokosmjölk och härliga kryddor. Istället för klassiska makaroner så blir det istället äggnudlar som blir köttbullarnas partner, och självklart lite härliga grönsaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Fräs morötterna i oljan i en stor kastrull. Häll i kryddan och kokosmjölken och låt koka upp.
  2. Blanda färsen med salt, peppar och rivet skal från limen. Blanda ordentligt och forma till bullar. Lägg ner bullarna i grytan och låt sjuda ca 10 minuter under lock.
  3. Skär sockerärtorna i bitar och lägg ner i kastrullen och låt sjuda med bullarna de sista 3 minuterna.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Smaka av grytan med pressad limejuice och servera till nudlarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Strö lite rostade sesamfrön över grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 2 tsk olja
  • 2 msk tom kha soup kryddmix
  • 400 ml kokosmjölk
  • 500 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 lime
  • 150 g sockerärtor
  • 4 port äggnudlar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3725 kJ / 891 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept