Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Gör om dina köttbullar med pasta till en asiatisk version! Bullarna, som görs på fläskfärs, kokas klara i en gryta gjord på kokosmjölk och härliga kryddor. Istället för klassiska makaroner så blir det istället äggnudlar som blir köttbullarnas partner, och självklart lite härliga grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse morötter (à 500 g)
2 tsk olja
2 msk tom kha soup kryddmix
400 ml kokosmjölk
500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 lime
150 g sockerärtor
4 port äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3725 KJ / 891 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer