Thaigryta med fläskbullar och nudlar

6
0
Thaigryta med fläskbullar och nudlar

Gör om dina köttbullar med pasta till en asiatisk version! Bullarna, som görs på fläskfärs, kokas klara i en gryta gjord på kokosmjölk och härliga kryddor. Istället för klassiska makaroner så blir det istället äggnudlar som blir köttbullarnas partner, och självklart lite härliga grönsaker!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Thaigryta med fläskbullar och nudlar

Ingredienser

4 portioner
1/2
påse morötter (à 500 g)
2 tsk
olja
2 msk
tom kha soup kryddmix
400 ml
kokosmjölk
500 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
lime
150 g
sockerärtor
4
port äggnudlar

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Strö lite rostade sesamfrön över grytan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3725 KJ / 891 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept