UNDER 45 MIN | Medel

Frikadeller i tomatsås med bucatini

Frikadeller är köttbullens rolls royce, då den får puttra i tomatsåsen och verkligen dra åt sig smakerna – utan att bli torr! Pastan vi har valt till denna rätt är bucatini, då dess lite tjockare konsistens passar utmärkt till de matiga bullarna. Ihop med krispig grön paprika är kvällens måltid nu komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla några minuter. Rör ner färs, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver och blanda ordentligt.
  2. Koka upp passerade tomater och crème fraiche i en stor kastrull. Forma bollar av färsen och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikorna i strimlor och blanda dem med olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera frikadellerna i såsen med pasta och paprika.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och crème fraiche (se tips för smaksättning).
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter (se tips för smaksättning).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Hittar du inte smaksatt crème fraiche. Blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 msk chilisås och 1 tsk torkad basilika (för 4 port).
Smaka gärna av tomatsåsen med tomattapenade eller chiliflakes

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 2 gröna paprikor
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 3133 kJ / 747 kCal