Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Blomkålsköttbullar

Middagens glada överraskning är blomkålsris i köttfärssmeten. Det blir häpnadsväckande goda köttbullar som kommer gillas av både stora och små köttbulleälskare. Servera köttbullarna med det du brukar ha till; potatismos, makaroner, tomatsås...

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn blomkålsriset i en stekpanna i olja och smör. Blanda vatten, soja och tomatpuré och häll i pannan. Låt vätskan koka in, dra av från plattan och låt blomkålen svalna.
  2. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt, peppar och senap i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
  3. Blanda färs och blomkål med ströbrödsblandningen.
  4. Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg.
  5. Till servering: Servera blomkålsköttbullar med valfria tillbehör, t ex potatismos och gräddsås.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är endast beräknat på köttbullarna, exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g blomkålsris
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk smör att steka i
Till servering
  • gärna potatismos
  • gräddsås
  • pressgurka
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1658 kJ / 396 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer