Blomkålsköttbullar
Middagens glada överraskning är blomkålsris i köttfärssmeten. Det blir häpnadsväckande goda köttbullar som kommer gillas av både stora och små köttbulleälskare. Servera köttbullarna med det du brukar ha till; potatismos, makaroner, tomatsås...
Ingredienser
4 portioner
250 g blomkålsris
1 msk olja
1 msk smör
1/2 dl vatten
1 msk japansk soja
1 msk tomatpuré
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
1 msk smör att steka i
Till servering
gärna potatismos
gräddsås
pressgurka
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är endast beräknat på köttbullarna, exkl serveringsförslagen.
Energi1658 KJ / 396 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein29 g
Kommentarer
Det här var verkligen ingen höjdare. Älskar både köttbullar och blomkål men det saknades något här. Lök? Rekommenderar också mer ägg än anvisat.
Filip
2020-08-25Hej Filip! Vad tråkigt att höra att du inte tyckte om det. Det saknas inget i receptet men vill du lägga till lök så går det ju alldeles utmärkt att ha i det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-26Hur tänker ni med portionsstorleken när ni till ett, i princip, vanligt köttbullsrecept med 500g göra till 4 portioner - lägger till 250g blomkål i smeten? Det måste bli kolossalt stora portion? Eller, naturligtvis räcka till fler - med det blir liksom fel i tänket när det fortfarande är 500g göra till 4 portioner...
Lotta
2019-04-02Hej Lotta! Ja, det är mycket med både köttfärs och blomkålsris i köttbullarna. Dock är tanken att blomkålsriset i det här fallet ersätter sallad och andra grönsaker att servera till. Serveringsförslaget innehåller potatismos, lingonsylt och gurka och inga övriga grönsaker. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-11