Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currysoppa med fläskfrikadeller

Currysoppa med fläskfrikadeller är en indiskinspirerad, väldoftande och matig soppa. Currysmaken är perfekt avvägd och fläskfrikadellerna fullkomligt smälter i munnen. Servera den smakrika soppan toppad med basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Banka sönder citrongräset så att smakerna kommer fram.
  2. Skala och tärna morötter och potatis.
  3. Fräs purjolök och ingefäran i olivoljan tillsammans med curry.
  4. Tillsätt citrongräs, morötter, potatis, kokosmjölk och vatten. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Frikadeller: Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och sambal. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Rulla till frikadellerna. Lägg dem i soppan och låt sjuda ca 10 minuter (soppan ska sjuda totalt ca 25 minuter).
  7. Servera soppan toppad med basilika.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Barnknepet: Ta med barnen i matlagningen och låt dem rulla frikadellerna!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 citrongräs
  • 2 morötter
  • 400 g fast potatis
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • salt och peppar
Frikadeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 450 g fläskfärs
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2417 kJ / 579 kCal