Kokoskokta kycklingbollar

40
2
Kokoskokta kycklingbollar

Kycklingfärs är magert och proteinrikt, tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis med vitlök, salladslök, ingefära och chili. Rulla runda bollar av färssmeten och koka i en härlig kokosbuljong. Suveränt gott att servera med blomkålsris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kokoskokta kycklingbollar

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk finriven ingefära
1 tsk chiliflakes
1 litet ägg
3 dl vatten
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
1 hönsbuljongtärning
rapsolja
1 1/2 tsk salt
peppar

Till servering

blomkålsris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Gör så här

Tips

Lägg ner en näve ris- eller äggnudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Martina

2020-12-12

Supergoda!

Charlotte

2020-03-23

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2072 KJ / 501 kCal
Fett 36 g
Salt 433 g
Kolhydrater 10 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden