Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokoskokta kycklingbollar

Kycklingfärs är magert och proteinrikt, tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis med vitlök, salladslök, ingefära och chili. Rulla runda bollar av färssmeten och koka i en härlig kokosbuljong. Suveränt gott att servera med blomkålsris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint.
  2. Blanda färs, vitlök, salladslök, ingefära, chiliflakes, ägg och salt till en jämn smet.
  3. Forma smeten till ca 20 bollar (för 4 port) med oljade händer.
  4. Koka upp vatten, kokosgrädde och buljongtärning i en rymlig kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ner kycklingbollarna och låt sjuda ca 8 minuter. Servera gärna med blomkålsris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Tips

Lägg ner en näve ris- eller äggnudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 litet ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • peppar
Till servering
  • blomkålsris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2072 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept