Kokoskokta kycklingbollar

36
1 Klimatsmart
Kokoskokta kycklingbollar

Kycklingfärs är magert och proteinrikt, tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis med vitlök, salladslök, ingefära och chili. Rulla runda bollar av färssmeten och koka i en härlig kokosbuljong. Suveränt gott att servera med blomkålsris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kokoskokta kycklingbollar

Ingredienser

4 portioner
500 g
kycklingfärs
2
vitlöksklyftor
2
salladslökar
2 msk
finriven ingefära
1 tsk
chiliflakes
1
litet ägg
3 dl
vatten
1
burk kokosgrädde (à 400 ml)
1
hönsbuljongtärning
-
rapsolja
1 1/2 tsk
salt
-
peppar

Till servering

blomkålsris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Lägg ner en näve ris- eller äggnudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentar

Charlotte

3/23/2020

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2072 KJ / 501 kCal
Fett 36 g
Salt 4.33 g
Kolhydrater 10 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept