Kokoskokta kycklingbollar
Kycklingfärs är magert och proteinrikt, tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis med vitlök, salladslök, ingefära och chili. Rulla runda bollar av färssmeten och koka i en härlig kokosbuljong. Suveränt gott att servera med blomkålsris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk finriven ingefära
1 tsk chiliflakes
1 litet ägg
3 dl vatten
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
1 hönsbuljongtärning
rapsolja
1 1/2 tsk salt
peppar
Till servering
blomkålsris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2072 KJ / 501 kCal
Fett36 g
Salt4.33 g
Kolhydrater10 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men maträtten ser tråkig ut när allt är beige. Lägg i lite grönt och rött så blir även synupplevelsen god.
Maria
2024-04-05Supergoda! Brukar koka dem i en grön curry buljong istället och ha ris till.
Rosemarie
2023-04-15Supergoda!
Martina
2020-12-12