Kokoskokta kycklingbollar

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat
4Klimatsmart
Kokoskokta kycklingbollar

Kycklingfärs är magert och proteinrikt, tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis med vitlök, salladslök, ingefära och chili. Rulla runda bollar av färssmeten och koka i en härlig kokosbuljong. Suveränt gott att servera med blomkålsris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kokoskokta kycklingbollar

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk finriven ingefära
1 tsk chiliflakes
1 litet ägg
3 dl vatten
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
1 hönsbuljongtärning
rapsolja
1 1/2 tsk salt
peppar

Till servering

blomkålsris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Gott men maträtten ser tråkig ut när allt är beige. Lägg i lite grönt och rött så blir även synupplevelsen god.

Maria

2024-04-05

Supergoda! Brukar koka dem i en grön curry buljong istället och ha ris till.

Rosemarie

2023-04-15

Supergoda!

Martina

2020-12-12

Näringsvärde per portion

Energi2072 KJ / 501 kCal
Fett36 g
Salt4.33 g
Kolhydrater10 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling- och olivfrikadeller med ricotta
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nuggets med gömda grönsaker
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frikadeller i tomatsås med bucatini
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålsköttbullar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfrikadeller i tomatsås med oliver
Betyg 3.3 av 5.
86 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och timjanfrikadeller i tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga