Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

24
8
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt och peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Carola

2022-09-04

Supergott! Jag struntade i att blanda rotsakerna med såsen och serverade var för sig. Samt la till potatis för den i familjen som inte gillar övriga rotsaker.

Jennie

2022-03-18

Fantastiskt goda smaker men jag körde rödlöken med grönsakerna i ugnen istället då jag inte mår bra på rå lök. Percentil kombo med kryddstark kyckling, grönsakerna och den milda såsen. Lagar rätten om och om igen.

Eva

2021-07-29

Kanongott! Tog dock persilja istället för koriander. Och 2 msk sambal oelek. Det blir fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1926 KJ / 460 kCal
Fett 13 g
Salt 29 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden