Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska rotfrukterna vändas ned i yougurtblandningen? Ser inte ut så på bilden
Jonas
2025-02-03Hej Jonas! Det har du verkligen rätt i. Jag har skrivit om texten nu så att den passar bilden lite bättre. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-04Rotsakssalladen blev otroligt god, och ännu bättre dagen efter i lunchlådan! Jag använde kycklinglår med ben och lät dem gå i marinaden i ugnen i egen form, blev väldigt bra (och god sås på köpet).
Karin
2024-08-28Jättegott! Gjorde det utan koriander då vi inte gillar det. Funkar utmärkt utan. Tog en pressad vitlöksklyfta i yoghurten.
Annika
2024-01-15