Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt och peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Jag struntade i att blanda rotsakerna med såsen och serverade var för sig. Samt la till potatis för den i familjen som inte gillar övriga rotsaker.
Carola
2022-09-04Fantastiskt goda smaker men jag körde rödlöken med grönsakerna i ugnen istället då jag inte mår bra på rå lök. Percentil kombo med kryddstark kyckling, grönsakerna och den milda såsen. Lagar rätten om och om igen.
Jennie
2022-03-18Kanongott! Tog dock persilja istället för koriander. Och 2 msk sambal oelek. Det blir fler gånger!
Eva
2021-07-29