Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

13
4 Klimatsmart
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1 msk
skalad finriven ingefära
1 tsk
sambal oelek
2 msk
kinesisk soja
1 msk
flytande honung
2 msk
olja
ca 500 g
sötpotatis
3
palsternackor
-
salt och peppar
1
rödlök
1/2
kruka koriander
2 dl
matyoghurt
1/2 msk
vitvinsvinäger
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Johanna

2020-10-12

Jättegott!

Maria

2013-10-19

En ny favorit. Jättegod och lättlagad! Tips, var inte rädd att ta litet extra ingefära, sambal, honung och soja. Jag slängde med och rostade rödlöken i ugnen istället för i youghurtsåsen, det funkade bra.

Lars

2013-10-14

Mycket bra recept som presenteras på ett trevligt sätt , bl.a. sötpotatis

Näringsvärde per portion

Energi 1926 KJ / 460 kCal
Fett 13 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept