Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rotsakssalladen blev otroligt god, och ännu bättre dagen efter i lunchlådan! Jag använde kycklinglår med ben och lät dem gå i marinaden i ugnen i egen form, blev väldigt bra (och god sås på köpet).
Karin
2024-08-28Jättegott! Gjorde det utan koriander då vi inte gillar det. Funkar utmärkt utan. Tog en pressad vitlöksklyfta i yoghurten.
Annika
2024-01-15Supergott! Jag struntade i att blanda rotsakerna med såsen och serverade var för sig. Samt la till potatis för den i familjen som inte gillar övriga rotsaker.
Carola
2022-09-04