Rostade rotfrukter med syrlig böncrème
Rostade rotfrukter är enkel matlagning som smakar mycket. Det är bara att skala, skära i bitar och sedan blanda runt allt på en plåt och in i ugnen. De ugnsbakade rotsakerna serverade med en vit böncrème, valnötter och parmesanost blir en lättlagad grön rätt perfekt till lunch eller vardagsmiddag.
Ingredienser
4 portioner
5 morötter
3 palsternackor
2 sötpotatisar
250 g röd steklök
10 timjankvistar
1 1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Böncrème
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
saft och skal från 1/2 citron
1/2 dl turkisk yoghurt
65 g rucola
Till servering
1 dl valnötter
1 1/2 dl hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt2.94 g
Kolhydrater57 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men väldigt magert. Vi är 2 vuxna och 3 små flickor under 6år. Inte en chans att vi blev mätta på detta. Skulle snarare rekommenderar detta som ett härligt tillbehör till sommarens grillning. Jag hade kunnat äta detta som en lättare lunch med en macka till. Körde på en klick iMat Fraiche och en del havregurt för det var de veganska alternativen jag hade hemma. Blev toppen.
Emelie
2024-01-18Istället för turkisk youghurt vad rekomenderar ni en vegan att använda?
Sanna
2019-04-02Hej Sanna! Finns flera alternativ, men välj ett alternativ utan animalier i. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-08Jag har inte gjort detta än men morötter,palsternackor och sötpotatis kan väga lite eller mycket...5 morötter vad väger det, sötpotatis 2 st väger? varför inte skriva antalet gram också i receptet?
Erland
2019-01-13Hej Erland! Om vi ej skriver vikt osv. så menar vi normalstora. Men vi ska tänka på detta mer framöver. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-14