BBQ bowl med rostad sötpotatis

11
0 Klimatsmart
BBQ bowl med rostad sötpotatis

En matig vegosallad i skål med ärtproteinstrimlor som steks i kryddig BBQ-sås. Till har vi ugnsrostad sötpotatis, krämig avokado, bönor och saftiga körsbärstomater. Så enkelt, så gott! Toppa med ärtskott som pricken över i och servera.

BBQ bowl med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Bowls

320 g sötpotatis
1 msk olja
salt
240 g kidney- och/eller sojabönor
120 g rädisor (gärna syrade)
120 g körsbärstomater
360 g vegostrimlor (gärna pease, ärtprotein)
1 msk olja
120 g bladspenat
240 g fryst tärnad avokado

Kryddsås

1 1/2 dl bbq- hickorysås eller bbq-sås
3 msk majonnäs
1 msk kinesisk soja
1 tsk färskpressad citronsaft
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Topping

20 g sakurakrasse
ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegostrimlorna och majonnäsen.
I övrigt fri från gluten, lakots och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2655 KJ / 631 kCal
Fett 29 g
Salt 5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden