BBQ bowl med rostad sötpotatis

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
0Klimatsmart
BBQ bowl med rostad sötpotatis

En matig vegosallad i skål med ärtproteinstrimlor som steks i kryddig BBQ-sås. Till har vi ugnsrostad sötpotatis, krämig avokado, bönor och saftiga körsbärstomater. Så enkelt, så gott! Toppa med ärtskott som pricken över i och servera.

BBQ bowl med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Bowls

320 g sötpotatis
1 msk olja
salt
240 g kidney- och/eller sojabönor
120 g rädisor (gärna syrade)
120 g körsbärstomater
360 g vegostrimlor (gärna pease, ärtprotein)
1 msk olja
120 g bladspenat
240 g fryst tärnad avokado

Kryddsås

1 1/2 dl bbq- hickorysås eller bbq-sås
3 msk majonnäs
1 msk kinesisk soja
1 tsk färskpressad citronsaft
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Topping

20 g sakurakrasse
ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2655 KJ / 631 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bowl med asiatiska smaker
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Läcker vegoburgare med senapsdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegoburgare med rödbetsdressing
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tostada med ärtprotein, chipotlesås och avokado
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipajer med spenat och kumminost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade sötpotatisklyftor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga