BBQ bowl med rostad sötpotatis
En matig vegosallad i skål med ärtproteinstrimlor som steks i kryddig BBQ-sås. Till har vi ugnsrostad sötpotatis, krämig avokado, bönor och saftiga körsbärstomater. Så enkelt, så gott! Toppa med ärtskott som pricken över i och servera.
Ingredienser
4 portioner
Bowls
320 g sötpotatis
1 msk olja
salt
240 g kidney- och/eller sojabönor
120 g rädisor (gärna syrade)
120 g körsbärstomater
360 g vegostrimlor (gärna pease, ärtprotein)
1 msk olja
120 g bladspenat
240 g fryst tärnad avokado
Kryddsås
1 1/2 dl bbq- hickorysås eller bbq-sås
3 msk majonnäs
1 msk kinesisk soja
1 tsk färskpressad citronsaft
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Topping
20 g sakurakrasse
ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 631 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer