Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
23
Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja att ringla över rotfrukterna
300 g pasta (t ex spagetti)
ca 20 oliver
1 paket halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja att steka halloumiosten i

Rucolapesto

1 1/2 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Efter många år är detta fortfarande en favorit. Ta de rotfrukter du har hemma och variera lite. Skippa sås, är så fräscht och gott utan! Men kanske en extra halloumi om ni slåss om den i er familj med ;)

Kristin

2022-05-19

Jag saknar näringsvärdet! Kan ni lägga till det? Tack på förhand!

Anna

2015-02-04

Mycket gott, men jag håller med Katarina. Genom att komplettera med en sås så blev det mycket bättre

Björn

2013-03-19

Testa liknande recept

Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelost på sötpotatischips
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi- och sötpotatisbiffar
Betyg 4.2 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Provencalsk pytt i panna med halloumi
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga