Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

22
22
Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
1
palsternacka
1
sötpotatis
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
2 msk
olivolja att ringla över rotfrukterna
300 g
pasta (t ex spagetti)
ca 20
oliver
1
paket halloumi (à 200 g)
1 msk
olivolja att steka halloumiosten i

Rucolapesto

1 1/2 dl
valnötter
1
påse rucola (à 65 g)
3 msk
olivolja
finrivet skal av 1
citron
1 msk
färskpressad citronjuice
-
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex tofu eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Nötallergiker kan göra pesto på rostade solrosfrön i stället för valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna

2/4/2015

Jag saknar näringsvärdet! Kan ni lägga till det? Tack på förhand!

Björn

3/19/2013

Mycket gott, men jag håller med Katarina. Genom att komplettera med en sås så blev det mycket bättre

Anders

1/17/2012

Denna rätt är en blivande klassiker hemma hos oss. En bra blandning mellan sött och salt samt olika konsitenser. Speciellt gillade jag valnötsröran med ruccola. Rätten är lättlagad, grönsakerna sköter sig själva i ugnen under tiden pastan kokar. Unna dig ett glas Chianti till, det är du värd.

Testa liknande recept