Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötter, palsternacka och sötpotatis i större bitar eller stavar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Blanda runt. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
  3. Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.
  4. Rucolapesto: Grovhacka valnötter och rucola. Blanda med olivolja och finrivet skal av citron och färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär halloumi i bitar. Stek dem runt om i olivolja i en het stekpanna. Häll av pastan i durkslag. Blanda med rucolapesto, rotfrukter och ca 20 oliver. Toppa med halloumi.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex tofu eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Nötallergiker kan göra pesto på rostade solrosfrön i stället för valnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 sötpotatis
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja att ringla över rotfrukterna
  • 300 g pasta (t ex spagetti)
  • ca 20 oliver
  • 1 paket halloumiost (à 200 g)
  • 1 msk olivolja att steka halloumiosten i
Rucolapesto
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 3 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?