Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

10
1
Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

Hemlagade kycklingnuggets är något utöver det vanliga! Här panerar du ganska stora bitar i mjöl, ägg och ströbröd. De steks snabbt i stekpanna och bakas klart i ugn tillsammans med rotfrukterna. Serveras med en dipp med smak av dragon och en färgglad mangoldsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g palsternacka
1 bakpotatis
ca 300 g sötpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
1 kruka dragon
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingfiléer
2 msk vetemjöl
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
2 dl smetana
65 g röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller använd po-fiber).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: hoppa över paneringen och stek kycklingen i matfett innan de läggs in i ugnen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Kim

2021-02-24

Väldigt gott, såsen är pricken över i!

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 621 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 38.5 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden