Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
1
Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

Hemlagade kycklingnuggets är något utöver det vanliga! Här panerar du ganska stora bitar i mjöl, ägg och ströbröd. De steks snabbt i stekpanna och bakas klart i ugn tillsammans med rotfrukterna. Serveras med en dipp med smak av dragon och en färgglad mangoldsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g  palsternacka
1   bakpotatis
ca 300 g  sötpotatis
1 msk  olivolja
salt och peppar
1   kruka dragon
1   schalottenlök
2 msk  vitvinsvinäger
4   kycklingfiléer
2 msk  vetemjöl
1   ägg
1/2 dl  ströbröd
2 msk  smör eller margarin
2 dl  smetana
65 g  röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller använd po-fiber).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: hoppa över paneringen och stek kycklingen i matfett innan de läggs in i ugnen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott, såsen är pricken över i!

Kim

2021-02-24

Näringsvärde per portion

Energi2593 KJ / 621 kCal
Fett34 g
Kolhydrater38.5 g
Protein36.4 g

Testa liknande recept

Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chimichurrirostad sötpotatis med rostas
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfylld bakad potatis och sötpotatis
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Allt i grillen-kyckling med grönt
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sötpotatis med kyckling och fetaostkräm
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatis och salviabiffar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga