Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp
Hemlagade kycklingnuggets är något utöver det vanliga! Här panerar du ganska stora bitar i mjöl, ägg och ströbröd. De steks snabbt i stekpanna och bakas klart i ugn tillsammans med rotfrukterna. Serveras med en dipp med smak av dragon och en färgglad mangoldsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 300 g palsternacka
1 bakpotatis
ca 300 g sötpotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka dragon
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingfiléer
2 msk vetemjöl
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
2 dl smetana
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 621 kCal
Fett34 g
Kolhydrater38.5 g
Protein36.4 g
Kommentar
Väldigt gott, såsen är pricken över i!
Kim
2021-02-24