Denna riktigt fräscha och hälsosamma laxrätt steker du i härliga örter som basilika, persilja och salvia. Smakerna gifter sig utmärkt med den höstiga rotfruktsblandningen och den spännande aiolin på yoghurt och senap!
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2009
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, uteslut smör och använd enbart olja till stekning.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2009-08-13Mikaela Fredin: En rätt som kommer att berika många sköna sensommarkvällar. Aiolin var jättegod till laxen. Daniel ville helst ha bara potatis till så andra gången rostade vi fäsrkpotatisar i ugn från ett tidigare recept i Buffé. Supergott! Betyg 5.0
Redaktionen
2009-08-13Åke Nilsson: En rätt som passar både vuxna och barn! Jag satte en taiwanesiskt touch på rätten vid andra provlagningen. Laxen marinerade jag i misopaste innan jag ugnsstekte den med fänkål i rispapper. Som tillbehör serverade jag caponata, från tidigare nummer av Buffe, och friterade tofu. Det här receptet kommer jag att använda igen! Betyg 4,7
Redaktionen
2009-08-13Malin Sollert: Enkelt och smidigt med rotfrukter i ugnen! Hela familjen gillade den här rätten, även om såsen blev lite för strak av senapen. När vi lagade rätten andra gången använde vi rödbetor i stället för söpotatis, det blev godare och vackrare. Jag ugnsbakade laxen och serverade med aiolin smaksatt med sötsur sås. En tipptopprätt som jag kommer att laga ofta! Betyg 4,8