Kyckling med limerotisar och salt citronyoghurt

1
6
Kyckling med limerotisar och salt citronyoghurt

Yoghurtsåsen med saltinlagda citroner är en riktig höjdare till helstekt kyckling. Servera med ugnsrostad morot, palsternacka och sötpotatis så har du en härlig bjudrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Kyckling med limerotisar och salt citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1
majskyckling (à ca 1,6 kg)
500 g
palsternackor
300 g
morötter
300 g
sötpotatis
3 msk
olivolja
4 krm
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
finhackad timjan
1 msk
rumsvarmt smör
1
lime
-
persilja till garnering

Citronyoghurt

2 msk
finhackad saltad citron (se länk nedan)
2 dl
matyoghurt (10 %)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Yoghurtsåsen med saltinlagda citroner är en riktig höjdare även till lammstek, grillad fläskkarré eller ugnsbakad lax.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Maria

7/28/2017

Inte provat, men är det dagisspråk? Använd rätt benämning på svenska!

Redaktionen

8/5/2014

Hej Erna! Yoghurten är jättegod och passar till det mesta. Kikärtsbiffar/falafel eller andra vegetariska biffar (rödbetsbiffar skulle nog också funka), halloumi, quorn och till det som receptet här innehåller – rostade rotfrukter med lime och olja, dvs "limerotisar".

Erna

8/4/2014

Förstod inte vad LIMEROTISAR var för nånting och läste därför receptet för att få veta. Det vore fint med tips på några vegetariska rätter som passar till Citronyoughurten. Den är säkerligen suveränt god.

Testa liknande recept