Kyckling med limerotisar och salt citronyoghurt
Yoghurtsåsen med saltinlagda citroner är en riktig höjdare till helstekt kyckling. Servera med ugnsrostad morot, palsternacka och sötpotatis så har du en härlig bjudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 majskyckling (à ca 1,6 kg)
500 g palsternackor
300 g morötter
300 g sötpotatis
3 msk olivolja
4 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad timjan
1 msk rumsvarmt smör
1 lime
persilja till garnering
Citronyoghurt
2 msk finhackad saltad citron (se länk nedan)
2 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte provat, men är det dagisspråk? Använd rätt benämning på svenska!
Maria
2017-07-28Hej Erna! Yoghurten är jättegod och passar till det mesta. Kikärtsbiffar/falafel eller andra vegetariska biffar (rödbetsbiffar skulle nog också funka), halloumi, quorn och till det som receptet här innehåller – rostade rotfrukter med lime och olja, dvs "limerotisar".
Redaktionen
2014-08-05Förstod inte vad LIMEROTISAR var för nånting och läste därför receptet för att få veta. Det vore fint med tips på några vegetariska rätter som passar till Citronyoughurten. Den är säkerligen suveränt god.
Erna
2014-08-04